Politika privatnosti

Štampanje stranice

Ovom Politikom o privatnosti se određuje kako Agena d.o.o. Novi Sad koristi i štiti sve podatke koji se daju Agena d.o.o. Novi Sad kada koristite našu internet stranicu.
Agena d.o.o. Novi Sad je posvećena tome da Vaša privatnost bude zaštićena. Kada od Vas tražimo da ostavite određene podatke pomoću kojih možete biti identifikovani prilikom korištenja naše internet stranice, onda možete biti sigurni da će se koristiti samo u skladu sa ovom izjavom.

Agena d.o.o. Novi Sad se obavezuje na privatnost Vaših ličnih podataka. Svi posetioci koji su se prijavili za primanje obaveštenja putem elektronske pošte (newsletter) imaju mogućnost da se odjave sa liste za primanje u svakom newsletter-u koji dobiju na email adresu. Svi podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima. Svi zaposleni u kompaniji Agena d.o.o. Novi Sad odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

U slučaju promene načina na koji Agena d.o.o. Novi Sad upravlja ličnim podacima korisnika svi korisnici će biti obavešteni o izmenama ili će izmene biti istaknute na ovoj stranici.

Vrste podataka koje prikupljamo?

Možemo prikupljati sledeće podatke:

  • - ime i prezime;
  • - kontakt informacije, uključujući e-mail adresu, telefon;
  • - demografske podatke, kao što su poštanski broj, adresa i slično;
  • - želje i interesovanja;
  • - druge podatke u vezi ankete kupaca i/ili ponude.

 Za detaljan popis kolačića/kukija (cookie) koje prikupljamo, pogledajte deo sa listom kukija.

U koju svrhu i na osnovu kog pravnog osnova prikupljamo navedene podatke?

Podatke prikupljamo u svrhu otvaranja korisničkih naloga, komunikacije sa korisnicima, obaveštavanja korisnika o detaljima vezanim za poslovanje (obrada porudžbenica i sl.), promocijama, pristizanju robe i slično. Prikupljanje podataka vršimo isključivo na osnovu pristanka korisnika ili zbog zaključenja i izvršenja ugovora o prodaji (fakturisanje robe, isporuka i slično).

Šta radimo sa podacima koje prikupimo?

Ovi podaci su nam potrebni kako bi razumeli Vaše potrebe i kako bi Vam pružili bolju uslugu, kao i iz sledećih razloga:

  • - čuvanje podataka za internu upotrebu
  • - možemo koristiti podatke za poboljšanje naših proizvoda i usluga
  • - možemo povremeno slati promotivne e-mail poruke (newsletter) o novim proizvodima, posebnim ponudama ili druge informacije za koje mislimo da bi Vam mogle biti zanimljive pomoću e-mail adrese koju ste naveli
  • - s vremena na vreme možemo koristiti Vaše podatke kako bi Vas kontaktirali u svrhu istraživanja tržišta. Možda ćemo Vas kontaktirati putem e-maila, telefonom, faksom ili poštom. Možemo koristiti te podatke za prilagođavanje web prodavnice u skladu sa Vašim interesovanjima. 

Ko su korisnici podataka?

Korisnici podataka su zaposleni Agena d.o.o. Novi Sad.

Zaštita podataka

Posvećeni smo tome da zaštitimo veše podatke. Kako bi se sprečio neovlašćen pristup ili zloupotreba, koristimo odgovarajuće fizičke, elektronske i menadžerske procedure za zaštitu i osiguranje podataka koje prikupljamo online.

Kako koristimo kukije?

Kolačić/kuki (cookie) je mali podatak/fajl (file) koji traži dozvolu da bi se snimio na hard disk Vašeg računara. Nakon Vašeg odobrenja, fajl se snima i kuki nakon toga pomaže analizi internet posećenosti, ili pomaže Vama da znate kada posetite određenu stranicu. Kukiji omogućavaju internet stranici da na Vas gleda kao na pojedinca. Internet stranica se može prilagoditi prema Vašim potrebama, onome što Vam se dopada ili ne dopada, skupljajući i pamteći podatke o Vašim željama.

Koristimo kukije za podatke o internet posećenosti kako bi identifikovali koje stranice posećujete. Ti podaci nam pomažu u analizi podataka o posećenosti i kako bi poboljšali naše internet stranice u cilju prilagođavanja potrebama kupaca. Ove podatke koristimo samo u svrhu statističke analize i nakon toga podaci se uklanjanju iz sistema.

Kukiji nam pomažu da Vam ponudimo bolje iskustvo korišćenja naše internet stranice. Ovim načinom nam je omogućeno da pratimo koje stranice su Vam korisne, a koje ne. Kukiji ni na koji način nam ne daju pristup vašem računaru ili nam omogućuju bilo kakve podatke o vama, osim podataka koje ste izabrali da podelite sa nama. Možete i odbiti korišćenje kukija, ali to može onemogućiti korišćenje svih funkcionalnosti koje internet stranica nudi.

Linkovi ka drugim internet stranicama

Naša web stranica može da sadrži linkove ka drugim internet stranicama. Međutim, nakon što napustite našu internet stranicu klikom na neki od ovih linkova, morate znati da mi nemamo nikakvu kontrolu nad tim drugim internet stranicama. Zato, ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost bilo kog podatka koji ste dali prilikom posete tih stranica. Takve internet stranice nisu regulisane ovom izjavom. Trebate biti oprezni i pogledati Politiku privatnosti koja se primenjuje na posećenoj internet stranici.

Vaša prava i upravljanje Vašim podacima o ličnosti

Imate sledeća prava u vezi sa obradom podataka o ličnosti:

  • - pravo da dobijete potvrdu da li obrađujemo Vaše podatke o ličnosti
  • - pravo pristupa Vašim podacima o ličnosti
  • - pravo na ispravku Vaših podataka o ličnosti
  • - pravo da zahtevate prekid obrade Vaših podataka o ličnosti
  • - pravo na brisanje Vaših podataka o ličnosti.

Vaša prava možete ostvariti ako nas kontaktirate slanjem poruke na email  office@energybatteryshop.rs  ili nam pišite na adresu Agena d.o.o. Novi Sad, Braće Ribnikar 63, 21000 Novi Sad, Republika Srbija.

Možete odabrati ograničeno prikupljanje ili korištenje Vaših ličnih podataka na sledeće načine:

  • - ako ste se ranije složili da možemo da koristimo Vaše lične podatke u svrhu marketinga, i zbog ličnih razloga ste se u međuvremenu predomislili, u svakom trenutku možete nam poslati poruku na office@energybatteryshop.rs sa napomenom da više ne želite da primate marketing obaveštenja i da više ne možemo koristiti Vaše lične podatke u tu svrhu
  • - nećemo prodavati, distribuirati ili nuditi u zakup Vaše lične podatke trećim stranama ukoliko nemamo Vaše dopuštenje, ako od nas to ne zatraže nadležni organi ili nas zakon ne primorava da učinimo predaju podataka po određenom članu nadležnog zakona
  • - kukije možete uvek obrisati sa Vašeg računara u podešavanjima Vašeg internet pretraživača. 

Ukoliko smatrate da su podaci o Vama netačni ili nepotpuni, pišite nam na adresu Agena d.o.o. Novi Sad, Laze Nančića 2, lok.4 21000 Novi Sad Republic of Serbia, ili nam pošaljite e-mail na office@energybatteryshop.rs. Odmah ćemo ispraviti podatke za koje utvrdimo da su netačni.

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, e-mailom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

 

Spisak kukija koje koristimo

Tabela ispod prikazuje spisak kukija koje sakupljamo prilikom korišćenja naše internet stranice i kakve podatke sadrže. Posebnu sekciju čini tabela za Google Analytics kukije.

Naziv KUKIJAOpis KUKIJA
CATEGORY_INFO Čuva podatke o kategoriji, koji omogućavaju da se stranice brže prikazuju.
COMPARE Proizvodi koje ste označili za ubacivanje u Listu za poređenje.
EXTERNAL_NO_CACHE Oznaka, koja pokazuje da li je keširanje podataka uključeno ili isključeno.
FRONTEND Vaš ID sesije na serveru.
LAST_CATEGORY Poslednja kategorija koju ste posetili.
LAST_PRODUCT Poslednji proizvod koji ste pogledali.
NEWMESSAGE Oznavačava da li je nova poruka primljena.
NO_CACHE Pokazuje da li dozvoljeno da se koristi keširanje.
RECENTLYCOMPARED Proizvodi koje ste nedavno poredili.
STORE Podaci o odabranom jeziku.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Podatak koji pokazuje da li ste odobrili korištenje kukija.
VIEWED_PRODUCT_IDS Proizvodi koje ste nedavno pregledali.

 

Tabela ispod prikazuje spisak Google Analytics kukija.

Naziv KUKIJAOpis KUKIJA
UTMA Koristi se za razlikovanje posetioca internet stranice i sesije.
UTMB Koristi se za određivanje novih sesija/poseta.
UTMC Koristi se za utvrđivanje da li je posetilac internet stranice bio u novoj sesiji/poseti.
UTMT Koristi se za učestalost slanja zahteva.
UTMV Koristi se za skladištenje različitih varijabilnih podataka na nivou posetioca.
UTMX Eksperimentalni Google Analytics kuki.
UTMZ Čuva podatke o poreklu posećenosti ili kampanje.